Franchisebeurs Onderneem 't! 2016 - 7 & 8 april

Ondernemen in de dienstverlening

Lange tijd had franchise vrijwel uitsluitend betrekking op winkelformules. Sinds een jaar of tien is daar verandering in gekomen, tegenwoordig is al bijna helft (45%) van de formules dienstverlener. Het aantal franchisevestigingen is met 8.949, oftewel 32% relatief laag. Ook het aantal werkzame personen is in deze sector relatief erg laag, meestal werkt de franchisenemer zelfstandig, dus zonder personeel. Omdat er meestal niet een winkel hoeft te worden ingericht en voorraad hoeft te worden aangekocht ligt de investering voor de kandidaat franchisenemer een stuk lager. Veel franchisenemers werken vanuit huis.

Dit zorgt er voor dat de drempel tot ondernemerschap de laatste jaren verlaagt is, omdat de initiële investering ook lager is geworden. Gemiddeld heeft een kandidaat €15.000 vermogen nodig om toe te treden tot een franchise. Mede hierdoor is er veel verloop in deze branche: er vallen snel formules af en er worden snel nieuwe formules opgestart.

De branche dienstverlening is één van de best presterende branches van de afgelopen drie jaar. Door de verschuiving van fysiek naar online spelen vestigingen een steeds kleinere rol. Er wordt veelal vanuit huis gewerkt, dit maakt dat franchiseformules bij uitstek geschikt zijn voor deze vorm van dienstverlening. Bent u het hiermee eens? Zorg er dan voor dat u aanwezig bent op de franchisebeurs op 7 april.

Seminarruimte franchisebeurs

Themabijeenkomst

Tijdens de beurs zult u op vrijdagochtend om 11.15 uur een seminar kunnen bijwonen in de grote themaruimte over het ondernemen in de Dienstverlening. Een goeroe uit de sector zal u in een korte presentatie een overzicht geven van wat het betekend om te ondernemen in deze veel bewogen sector, waar u rekening mee moet houden én hij geeft u handige tips.

Vervolgens kunt u direct vragen stellen aan een panel van drie ervaren franchisegevers uit de dienstverlening. Ieder met een eigen visie op de sector, met hun eigen ervaringen. Deze franchisegevers zullen hun best doen u te overtuigen van de kracht van hun formule. Ze zijn namelijk op zoek naar nieuwe franchisenemers voor hun formule.

U zult in een half uur volledig op de hoogte zijn van de branche, huidige trends, do’s en dont’s en de mogelijkheden bij de formules. Is dit voor u de start van een onderneming in de dienstverlening?

Gastspreker

Ton van der Tang

Ton van der Tang - Fortune Coffee

Ton van der Tang is directeur van franchiseformule Fortune Coffee. Fortune is gespecialiseerd in koffie voor bedrijven en organisaties. Fortune is overtuigd van haar toegevoegde waarde voor elk bedrijf/organisatie. Op dit moment 2017 zijn er 27 vestigingen in Nederland. Bij de totale organisatie (franchiseondernemers-franchisegever en de medewerkers) zijn op dit moment circa 100 mensen werkzaam. Met in totaal 63 bedrijfswagens langs de weg. Fortune is erg actief op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en heeft nauwe banden met hun eigen koffieboeren in Afrika.

Panel

silhouet

Nog niet bekend