Franchisebeurs Onderneem 't! 2016 - 7 & 8 april

Ondernemen in de dienstverlening

Lange tijd had franchise vrijwel uitsluitend betrekking op winkelformules. Sinds een jaar of tien is daar verandering in gekomen, tegenwoordig is al bijna helft (45%) van de formules dienstverlener. Het aantal franchisevestigingen is met 8.949, oftewel 32% relatief laag. Ook het aantal werkzame personen is in deze sector relatief erg laag, meestal werkt de franchisenemer zelfstandig, dus zonder personeel. Omdat er meestal niet een winkel hoeft te worden ingericht en voorraad hoeft te worden aangekocht ligt de investering voor de kandidaat franchisenemer een stuk lager. Veel franchisenemers werken vanuit huis.

Dit zorgt er voor dat de drempel tot ondernemerschap de laatste jaren verlaagt is, omdat de initiële investering ook lager is geworden. Gemiddeld heeft een kandidaat €15.000 vermogen nodig om toe te treden tot een franchise. Mede hierdoor is er veel verloop in deze branche: er vallen snel formules af en er worden snel nieuwe formules opgestart.

De branche dienstverlening is één van de best presterende branches van de afgelopen drie jaar. Door de verschuiving van fysiek naar online spelen vestigingen een steeds kleinere rol. Er wordt veelal vanuit huis gewerkt, dit maakt dat franchiseformules bij uitstek geschikt zijn voor deze vorm van dienstverlening. Bent u het hiermee eens? Zorg er dan voor dat u aanwezig bent op de franchisebeurs op 20 april.

Seminarruimte franchisebeurs

Themabijeenkomst

Tijdens de beurs zult u op vrijdagochtend om 11.30 uur een seminar kunnen bijwonen in de grote themaruimte over het ondernemen in de Dienstverlening. Een goeroe uit de sector zal u in een korte presentatie een overzicht geven van wat het betekend om te ondernemen in deze veel bewogen sector, waar u rekening mee moet houden én hij geeft u handige tips.

Vervolgens kunt u direct vragen stellen aan een panel van drie ervaren franchisegevers uit de dienstverlening. Ieder met een eigen visie op de sector, met hun eigen ervaringen. Deze franchisegevers zullen hun best doen u te overtuigen van de kracht van hun formule. Ze zijn namelijk op zoek naar nieuwe franchisenemers voor hun formule.

U zult in een half uur volledig op de hoogte zijn van de branche, huidige trends, do’s en dont’s en de mogelijkheden bij de formules. Is dit voor u de start van een onderneming in de dienstverlening?

Gastspreker

Theo Bouwmans

Theo Bouwmans - Expense Reduction Analysts

Ik heb meer dan 30 jaar wereldwijde ervaring in voornamelijk de chemische industrie waarin ik verschillende posities gehad heb in sales, business development en management bij groot MKB en verschillende multinationals. In 2004 heb ik mijn eigen bedrijf opgericht en heb sindsdien gewerkt als onafhankelijk consultant in de industrie.

De laatste tijd lag de focus op werving van kandidaten voor franchisegevers (vanuit mijn bedrijf MatchPoint). Dit is ook hoe ik in contact ben gekomen met de formule Expense Reduction Analysts. Ik werd onmiddellijk aangetrokken en enthousiast van en door hun businessmodel en het ‘no cure no pay’ concept waardoor de klanten de mogelijkheid krijgen hun winstpositie te verbeteren in plaats van geld te verliezen.

Binnen de Nederlandse organisatie van Expense Reduction Analysts ben ik, naast het helpen van klanten met kostenreductie, als Managing Partner verantwoordelijk voor de commerciële ondersteuning en uitbouw van het netwerk met franchisenemers